duppedings LEGO SoftSphereEhri AutoService
Slagord
forsiden
duppedings?
nabaztag
elektriske
plastiske
pyntete
kosete

 

pyntete duppedingser

 

Rask vase
Rask vase  

En vase er sikkert ikke det første du tenker på når du hører ordet "fart". Men denne vasen fra Rosenthal ser ut som den suser forbi deg. Jeg synes det er morsomt at en enkel hvit vase kan pirre interessen på denne måten.
Vasen kan kjøpes flere steder. Jeg kjøpte min på Illums Bolighus.

 

LEGO-ring
LEGO-ring  

Dette er en sølvring med en LEGO-tupp på. Det gjør at du kan feste både store og små klosser til den. Med sølvringen fulgte det med flere forslag til LEGO-klosser du kan ha på den, fra gjennomsiktige 1x1 til LEGO-blomst og større klosser. Men du kan selvsagt velge din favoritt fra din egen samling. Selv velger jeg som regel en sort 1x1, en klassiker, hehe. Det morsomste med LEGO er jo nettopp variasjonen man kan lage selv.
Ringen kjøpte jeg hos en tysk sølvsmed via nettet: Edition Mathea (Ring with 1 nep).

 

LEGO treklosser
LEGO treklosser  

Før LEGO lagde sine berømte plastklosser på 50-tallet, lagde de treleker. Jeg har lenge ønsket å finne en treleke fra LEGO, og tilfeldigvis kom jeg over en på bruktmarkedet på Ekeberg. Denne boksen (nr. 1501) inneholder 18 treklosser og er komplett med bruksanvisning. I følge den, er det 17 spill man kan bruke klossene til. De skriver også at: "Det helt ideelle legetøj, det, som barnet aldrig vokser fra."
Se på bruktmarked eller EBay.

 

Ehri AutoService
Ehri AutoService  

På et loppemarked i Helsingborg, så jeg en metallbil som minnet meg om en lekebil min farmor hadde i sin lekekasse da jeg var liten. Jeg fikk kjøpt den for 5 kroner. Da jeg undersøkte produsenten Ehri, og det som står på bilen: "Auto Service", på nettet, fant jeg ut at den var laget i Øst-Tyskland (DDR). På eBay var det et eksemplar av samme type til 170 dollar. Og min er i enda bedre stand. - Et lite kupp, med andre ord.
Loppemarked eller eBay.

 

Smurf
Smurf  

Det er rart å tenke tilbake på hva man selv likte som ung. Jeg var helt hektet på smurfene. De gikk på TV3 med svensk dubbing, og det førte til at jeg i en periode i min barndom snakket svensk. Jeg lekte også med plastikkfigurene og lagde hus i skogen til dem. Denne figuren, på 10 cm i lengde, er en type steintøy og passer best som pyntesak.
Jeg fant denne smurfefiguren på butikken Riktige Leker i Oslo.

 

Barbaflink og Barbagod
Barbaflink og Barbagod  

Barbafamilien husker jeg best fra barnebøker. Disse små blobbene kan gjøre seg om til hva de vil. I tillegg har de, som smurfene, hver sin spesielle egenskap. Barbaflink, den blå figuren, liker vitenskap og forskning og Barbagod, den hårete svarte, liker fantasi og kunst. Jeg kjenner meg igjen i begge.
Jeg fant denne barba-figuren på Steen og Strøm i Oslo.

 

Meteoritt
Meteoritt  

Denne jernklumpen falt ned fra himmelen 5800 år siden og ble oppdaget i 1576 i det som skulle bli Campo del Cielo i Argentina. Meteoritter er meteorer som ikke har brent opp i atmosfæren. De fleste stammer fra asteroider. Selv om vi alle er stjernestøv (faktisk), er det likevel morsomt å holde en stein som ikke har sin opprinnelse her på jorden.
Meteoritten ble kjøpt på Astrofestivalen på Blindern.

 

Newtonkuler
Newtonkuler  

Mozart har sine kuler, men det har også Newton. Denne vanlige kontorleken er veldig bra til å illustrere hvordan Newtons lover fungerer. Trekker du en kule ut på en side og slipper, spretter en kule ut på andre siden. Trekker du ut to kuler på en side, spretter to ut på den andre siden. Men hva skjer om du trekker en kule ut på en side, og to på den andre? Prøv! (YouTube)
Slike kan kjøpes i flere duppedingsbutikker i forskjellige størrelser.

 

Mauren
Mauren  

Mauren, eller 3100/3101, ble designet av dansken Arne Jacobsen på 50-tallet. Sammen med Syveren er disse stolene blitt verdenskjent for sine myke og avrundede former. Mauren ser ut som en maur i form og er veldig behagelig å sitte på. Den kommer med både tre og fire ben, og i en mengde farger. Da den kom på 50-tallet var produksjonsmetodene revolusjonerende, og også i dag skal man lete lenge etter å finne en like forseggjort stol.
Mauren kan kjøpes hos mange møbelhandlere. Dessverre koster den en del, men dette fører også til mindre bruk og kast. Spesielt i opphavslandet Danmark er det et stort bruktmarked for disse stolene.

 

Sauen Shaun
Sauen Shaun  

Ikkje ver flau, du likar sau! Sauen Shaun er å se på barne-tv. Min lille niese liker denne sauen veldig godt, og det samme gjør jeg. Denne versjonen kan man trekke opp, og den går med like stive bein som originalen.
Jeg fant denne på Yes! Vi leker - butikken i Bergen. Jeg har ikke sett den i andre leketøysbutikker, men det kan godt hende de har den også.

 

Tapas - Flyvende hund
Tapas - Flyvende hund  

Denne flyvende hunden, som skal hete Fred, er kanskje best kjent som sparebøsse. De runde formene er både deilige å se på og ta på. Denne spiller "Top of the world" mens den snurrer rundt på skyen sin så søtt.
Jeg har hatt denne i et par år nå, og har ikke sett noe til Fred på en stund.

 

Treape
Treape  

Denne treapen er designet av danske Kaj Bojesen for Rosendahl. Den er bygd opp av enkle geometriske former i to trefarger lagt i hverandre, og kan henge fra både hender og ben som en ekte skøyeraktig ape. Det er fascinerende å se hvor stilisert man kan lage en form, og likevel beholde et levende bilde av et dyr. Den sømløse blandingen av tresorter, liker jeg også godt.
Apen finnes i en del interiørforretninger.

 

Basilikumgutt
Basilikumgutt  

Basilikumgutten sitter tankefull i sin potte med basilikum, og tenker kanskje på hva han skal bruke all basilikumen til. Han er jo tross alt en basilikumgutt. Flotte detaljer og pent malt.
Jarles Gavesenter i Førde har mange av disse. Se denne siden for utsalg der du bor.

 

Basilikumgutt Nabaztag Flip Flap E-dog Treape Mr. P. Kanintannpirkerholder Lykketroll Ericofon My Little Pony LEGO-robot English Norsk